Top Fit Kids
jouw sterren:
0
 
 
Terug
1

Verbouw bietjes

Wist je dat? Bietjes-1

Bietjes heel lekker smaken en ook nog eens gezond zijn? Als je bietjes zelf wil verbouwen, moet dat op een koele plaats. De zon mag er niet op schijnen. Het duurt ongeveer 12 weken voordat je een echt bietje hebt verbouwd. Pas op voor het sap van een bietje, hier krijg je nare vlekken op je kleren van.

 

Je hebt nodig:

  • Een grote bloempot
  • Liniaal
  • Bietjes zaadjes
  • Aarde
  • Schepje

Stap 1Bietjes-2

 

Vul een grote bloempot met aarde. Maak er een paar gaten in van ongeveer 2 cm diep, met voldoende ruimte er omheen. Doe een zaadje in elk gat.

Stap 2 Bietjes-2

 

De komende weken zullen de zaadjes gaan ontkiemen. Hierdoor groeien ze uit tot zaailingen en komen er kleine stengels boven de aarde uit. Geef deze zaailingen elke dag een beetje water!

 

Stap 3 Bietjes-4

 

Na ongeveer 12 weken zijn de bietjes klaar om geoogst te worden. Als het goed is, is het bietje net zo groot als een golfballetje. Haal hem voorzichtig uit de bloempot met een schepje.

 

Stap 4

Bietjes-5

Haal voorzichtig de stengels en bladeren eraf.

 

Stap 5 Bietjes-6

 

Je kunt het bietje nu eten. Bijvoorbeeld rauw door het eerst te schillen en daarna te raspen. Of gekookt, door het in een pan water te Bietjes-7koken en daarna de schil eraf te pellen. Bietjes zijn rauw en gekookt net zo lekker.

 

Wist je dat je ook muffins met bietjes kunt maken? Bekijk snel het recept: Chocolade Bietjes Muffins in de Keuken.

1 2 3 4 5
Volgende
MUTE