Top Fit Kids
jouw sterren:
0
 
 
Terug
1

Een gezonde picknick

Kees-Kok"Wat is er nu leuker dan met z’n allen naar het park te gaan om lekker te spelen en natuurlijk te picknicken. We hebben een aantal heerlijke en vooral super gezonde picknickrecepten voor je op een rijtje gezet. Wat neem jij mee in je picknickmand?"


Ga naar:

Zonnige salade met nootjes Zomerse-salade

Dit heb je nodig voor 4 personen

 

Voor de salade:

  • 4 grote wortels
  • ½ rode kool
  • 2 kleine rode uien
  • handjevol verse muntbladeren en koriander (kan ook met gedroogde munt en koriander)
  • handjevol ongezouten nootjes, bijvoorbeeld pinda’s

 

Voor de dressing:

  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel gehakte knoflook

 

Pak de volgende keukenspullen:

  • snijplank
  • mes
  • kommen
  • garde
  • saladelepels

 

Zo maak je het:

  1. Vraag een volwassene je te helpen bij het snijden van de wortels, rode uien en rode kool in kleine stukjes en reepjes. Doe alles in een kom.
  2. Maak in een aparte kom de dressing door de wijnazijn, sesamolie, sojasaus en knoflook door elkaar te mengen met de garde.
  3. Giet de dressing over de gesneden groente.
  4. Voeg de verse munt- en korianderblaadjes toe en doe als laatst de nootjes er doorheen.

Zomerse couscoussalade Couscoussalade

Dit heb je nodig voor 4 personen:

 

Voor de salade:

  • 100 gram couscous
  • groentebouillon
  • 150 gram tuinbonen uit pot, uitgelekt
  • 100 gram rucola
  • 4 zwarte olijven, in stukjes gesneden
  • 20 gram fetakaas
  • verse koriander, klein gesneden

 

Voor de dressing:

  • snufje gedroogde munt
  • citroensap
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 2 theelepels suiker

 

Je hebt de volgende keukenspullen nodig:

  • sauspan
  • kommen
  • garde
  • saladebestek (of een vork en lepel)

 

Zo maak je het:

  1. Vraag een volwassene je te helpen bij het koken van de couscous in de groentebouillon zoals op het pak staat aangegeven. Laat het even afkoelen.
  2. Meng in een grote kom de gare couscous, tuinbonen, rucola, olijven, fetakaas en koriander. Gebruik hiervoor een vork en lepel.
  3. Maak in een aparte kom de dressing door de munt, citroensap, balsamicoazijn en suiker door elkaar te mengen met een garde.
  4. Doe de dressing over de couscoussalade en meng het goed door elkaar.

Knapperige fruitrepen Fruitrepen

Voor 10 repen heb je nodig:

  • 200 gram havervlokken
  • 3 eetlepels honing
  • 5 eetlepels sinaasappelsap
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram gedroogde abrikozen, gesneden
  • 50 gram halvarine

 

Pak de volgende keukenspullen:

  • sauspan
  • pollepel
  • vierkante ovenschaal (van ongeveer 20 cm doorsnede)
  • mes

 

Vraag een volwassene de oven voor te verwarmen op 180 graden.

 

Zo maak je het:

  1. Smelt de halvarine en honing in een pan en roer daarna alle overige ingrediënten er doorheen met een pollepel. Meng alles goed door elkaar.
  2. Vet de ovenschaal in met een klein beetje halvarine.
  3. Lepel het mengsel in de ovenschaal en druk het goed aan. Vraag een volwassene de ovenschaal in de oven te zetten. Bak het in 15 tot 20 minuten zodat de bovenkant goudbruin kleurt.
  4. Vraag een volwassene de schaal uit de oven te halen en verdeel het mengsel in ongeveer 10 stukken. Laat ze nog 10 minuten afkoelen.

 

Snelle pastasalade Snelle-pasta

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 400 gram volkorenpasta, bijvoorbeeld penne
  • 150 gram sugar snaps (suikererwten)
  • schil en sap van een citroen
  • 4 eetlepels crème fraîche (light)
  • zalm uit blik (op water)
  • 100 gram rucola

 

Pak de volgende keukenspullen:

  • sauspan
  • vergiet
  • kommen
  • vorken
  • garde

 

Zo maak je het:

  1. Vraag een volwassene je te helpen de pasta te koken volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Voeg de sugar snaps toe aan het kokende water 2 minuten voordat de pasta gaar is.
  3. Als de pasta gaar is, giet het af door de vergiet. Koel het af met koud water en laat het goed uitlekken.
  4. Meng in een grote kom de pasta, sugar snaps, zalm en rucola met twee vorken.
  5. Maak in een andere kom de dressing door de citroenschil en –sap en crème fraîche door elkaar te mengen met een garde.
  6. Giet de dressing over de pasta en meng alles goed door elkaar met twee vorken. 

Eet smakelijk!

Frisse watermeloen smoothie Watermelon-juice

Je hebt nodig voor 8 glazen:

  • sap van twee citroenen
  • een halve watermeloen
  • 1 eetlepel honing
  • ijsblokjes

 

Pak de volgende keukenspullen:

  • snijplank
  • mes
  • blender (of staafmixer)
  • waterkan
  • 8 glazen

 

Zo maak je het:

  1. Vraag een volwassene je te helpen bij het snijden van de watermeloen in kleine stukjes.
  2. Doe de stukjes watermeloen in de blender (of in een kom en mix met een staafmixer) en mix totdat het glad is.
  3. Giet het watermeloensap in de waterkan en voeg het sap van de citroen en de honing hier aan toe. Meng alles goed door elkaar met een vork.

 


 

 

1 2 3 4 5 6
Volgende
MUTE