Top Fit Kids
jouw sterren:
0
 
 
Terug
1

Pittenzakspellen

Heb jij je eigen pittenzak al gemaakt? Kijk snel hoe je dat kunt doen op Maak je eigen pittenzak.

 

Doordraaien Pittenzakspel-2

Voor 1 persoon

 

Geef de pittenzak door van de ene naar de andere hand, om je middel. Zie hoe vaak je hem achter je rug langs kan doorgeven in 10 seconden! Probeer nu hetzelfde maar dan om je bovenbeen – de tenen van je opgetilde been moeten de grond raken iedere keer dat de zak om je been heen gaat.

Ver, verder, verst Pittenzakspel-1

Voor 2 personen

 

Sta tegenover een vriend. Zorg dat er genoeg ruimte is achter jullie allebei. Gooi de pittenzak over naar elkaar en doe dan een stap naar achter. Blijf de pittenzak gooien en vangen, en doe steeds een stap naar achter. Zo ga je steeds verder uit elkaar – kijk hoe ver je uit elkaar kunt staan voordat de pittenzak op de grond valt. Als je hem laat vallen, begin je opnieuw!

Pittenzak lummelen Lummelen

Voor 3 personen

Ga tegenover een vriend staan, en laat een derde vriend tussen jullie in staan (hij is de lummel). Gooi de pittenzak naar de vriend tegenover je, zonder dat de lummel hem kan vangen. Als de vriend in het midden de pittenzak toch vangt of als de pittenzak op de grond valt, mag hij van plek ruilen met diegene die hem als laatste gooide.

 

Eén been, één arm Oops-spel

Voor 4 personen

 

Ga met zijn allen in een cirkel staan en gooi de pittenzak naar elkaar over. Als je de pittenzak laat vallen, moet je op één been blijven staan totdat je de pittenzak wel vangt. Als je de pittenzak nog een tweede keer laat vallen, moet je hem proberen te vangen op één been èn met één hand op je rug. De volgende keer dat je de pittenzak vangt, krijg je je hand of je been terug. Als je de pittenzak nog een keer laat vallen, dan ben je af.

1 2 3 4
Volgende  
MUTE