Top Fit Kids
jouw sterren:
0
 
 
Terug
1

Spellen voor op het schoolplein

Snelle Suus

Pret op het schoolplein!


Ik ben dol op spelletjes met mijn vrienden tijdens de pauze op school of in het weekend in het park. Heerlijk in de buitenlucht en lekker veel bewegen. Dit zijn mijn favoriete spelletjes:

 

Kat en hond Kat en hond


Dit spelletje kun je met vier of meer kinderen spelen.

Iedereen zit in een kring op de grond. Eén persoon loopt eromheen en tikt iedereen op de schouder als hij of zij langskomt. Bij elke tik op de schouder bedenkt hij of hij diegene ‘kat’ of ‘hond’ noemt.

Als hij ‘kat’ zegt, blijft de persoon die op de schouder getikt wordt zitten. Maar als hij ‘hond’ zegt, moet diegene opstaan en samen met de tikker een rondje om de kring rennen. Wie het eerst terug is bij de lege plek mag er gaan zitten. Wie verliest, is de nieuwe tikker.

Touwtje springen Teddybeer Touwtjespringen


Dit spelletje kun je met drie of meer kinderen spelen. Hoe meer, hoe beter! Twee kinderen draaien een lang springtouw rond. Eén persoon springt over het touw terwijl de rest dit liedje zingt:

 

Teddybeer, teddybeer, tik de grond.
Teddybeer, teddybeer, draai in het rond.
Teddybeer, teddybeer, til je voet op.
Teddybeer, teddybeer, ren de trap op.
Teddybeer, teddybeer, klappen maar.
Teddybeer, teddybeer, kam je haar.
Teddybeer, teddybeer, doe uit dat licht.
Teddybeer, teddybeer, doe je ogen dicht!

 

Degene die aan het springen is, moet bij elke regel een speciale actie uitvoeren. Als je alle acties doet zonder te struikelen, ben je aan de beurt om het springtouw te draaien. En anders sluit je achter in de rij aan en mag de volgende springen. Succes!

p04 playgroundgame curtain Zie je mij?


Dit spelletje kun je met heel veel kinderen doen. Iedereen staat aan één kant van het schoolplein en eentje aan de andere kant, met de rug naar de rest toe.

Alle spelers moeten het schoolplein oversteken en degene aan de overkant op de schouder te tikken. Maar let op! De speler aan de overkant mag je daarbij niet zien lopen. Hij kan ieder ogenblik omkijken en dan moet je helemaal stilstaan.

Als hij je ziet bewegen, moet je terug naar de kant waar je begon en opnieuw beginnen.

De speler die degene aan de overkant het eerst ongezien op de schouder tikt, heeft gewonnen. Die mag nu met zijn rug naar de rest toe gaan staan, en dan begint het spel opnieuw.

Kleverige Karamel Kleverige Karamel


Aan dit spelletje kunnen tot tien spelers meedoen. Eentje is de tikker. De tikker staat stil met de armen wijd, en alle anderen gaan eromheen staan en raken een vinger van de tikker aan. Nu gaat de tikker allemaal kleverige dingen opnoemen die hij of zij in de winkel heeft gekocht. Hij zegt bijvoorbeeld:


“Ik ging naar de winkel en kocht een kleverige lolly, een kleverige mango, kleverige appelsap, kleverige karamel...”


Als de spelers ‘kleverige karamel’ horen, rennen ze snel weg en de tikker probeert ze te vangen. Als je aangetikt bent, moet je stil staan met je armen en benen wijd. Je kan pas weer bewegen als iemand anders je heeft bevrijd door onder je armen of benen door te kruipen.


Het spel is afgelopen als iedereen stilstaat.

1 2 3 4 5
Volgende  
MUTE